Bij wie kom je als je bij mij komt?

Hoi, ik ben Joke Reeskamp. Ik ben getrouwd en moeder van twee, al volwassen, kinderen.

Ik ben heel lang juf geweest op verschillende scholen. Ik heb les gegeven in verschillende groepen op een gewone basisschool, maar ook op een school voor kinderen die wat moeilijker konden leren. Nu help ik kinderen, jonge mensen en grote mensen zodat ze weer zelfvertrouwen krijgen, dingen durven i.p.v. bang te zijn en ook leren om, weer, blij te zijn met zichzelf.


Weet je wat ik leuk vond aan het juf zijn van zoveel kinderen?

Dat ze aan het eind van weer een jaar school zo veel geleerd hadden. Dat ze toch weer zo ver gekomen waren. Voor sommigen was dat makkelijker dan voor anderen, maar die anderen  heb ik dan weer extra geholpen zodat ook die kinderen zich trots voelden op wat ook zij bereikt hadden. En aan het eind van het jaar was iedereen, op zijn eigen manier, toch weer verder gekomen. 

Wat vind ik leuk aan het werk dat ik nu doe?

Ik vind het fijn om jou te mogen helpen zodat je je weer fijn voelt, zodat je je weer zeker van jezelf voelt. Ik wil graag dat jij lekker in je vel zit omdat je trots bent op jezelf, omdat jij het fijn vindt om jouzelf te zijn!

Gaat nou bij jou niet alles even lekker, dan kunnen we daar misschien wel iets aan doen. Vind je sommige dingen moeilijk en wil je daar over wel eens met iemand anders praten, dan doen we dat toch?
En dat doen we op een hele leuke manier!

Verder zijn er bijvoorbeeld ook kinderen die het heel erg vinden dat ze een vervelende ziekte hebben. Nou, daar weet ik van hoor! Ook hier kunnen we samen over praten en wil ik je graag helpen om er oplossingen voor te zoeken zodat jij er beter mee om leert kunnen gaan.

Bij sommige kinderen zijn papa en mama niet meer bij elkaar. Dat kun je best wel heel erg rot vinden, maar hoe kun je daar nou het beste mee omgaan ?
Wat is dan het fijnst voor jou?  En voor papa of mama?

En snap je het op school niet allemaal even goed? Dan wil ik graag samen met jou kijken wat we er aan kunnen doen!
We vinden echt wel een oplossing, ook voor jou! En.....ik vind het echt leuk om je te zien en samen met jou een oplossing te bedenken.
                                                                                                       
Wanneer kun je bij mij komen?

Zit je nou niet zo lekker in je vel of heb je ergens last van en weet je niet hoe dat komt en wil je het wel graag stoppen?
Soms weet je wel precies hoe het komt, maar je kunt het zelf niet veranderen en je wilt dat wel graag.

Word je misschien gepest of pest jezelf en wil je dit zelf ook graag stoppen, word je (te) snel boos of heb je bijvoorbeeld verdriet van de scheiding van je ouders?

Maak je je ergens zorgen over? Durf je er met 'niemand' over te praten, maar zou je dat wel graag willen?
Wil je graag dingen veranderen en lukt dat nog niet? Dan wil ik jou graag helpen!

Waar kunnen we bijvoorbeeld samen aan werken?

  • Goed opkomen voor jezelf

  • Meer zelfvertrouwen krijgen

  • Leren vertellen aan anderen hoe zij jou kunnen helpen

  • Verwerken van een scheiding van je ouders

  • Ontdekken van waar jij goed in bent - jouw talenten

  • Leren omgaan met je gevoel, je emoties

  • Leren omgaan met bijvoorbeeld dyslexie..

  • ...............................................

Wat gaan we doen?

We praten over waar jij last van hebt en daarna gaan we kijken wat je daaraan wilt veranderen.
Ik vind het vooral belangrijk dat je mag zeggen wat jij wilt, wat jij van dingen vindt en wat jij wilt bereiken met mijn hulp. Ook gaan we samen overleggen hoe anderen (je ouders/verzorgers, juf of meneer, vriendjes) jou kunnen helpen.

We gaan samen zoeken naar oplossingen. Je bedenkt ze zelf en samen zorgen we er dan voor dat die oplossingen goed bij jou passen. Jij gaat die oplossingen proberen.
Als het werkt blijven we het doen, maar als je vindt dat het niet werkt dan stoppen we ermee en zoeken we een andere oplossing. Belangrijk is dat we steeds kijken naar wat er al beter gaat en dat ik jou help om je weer goed te voelen.

Als je nu nog heel jong bent, of gewoon omdat je dat fijn vindt, dan heb ik voor jou een hondenvriendje. Die kan naar jou luisteren en samen met jou je eigen trucjes oefenen. Ik heb leuke prentenboeken en we doen allerlei spelletjes die je kunnen helpen.

Verder heb ik een mooi werkboek gemaakt om je te helpen dingen te veranderen die jij graag anders wilt.


Wie kunnen jou nog meer helpen ?


Je ouders of verzorgers:

Af en toe praat ik met je ouders want zij kunnen mij vertellen hoe het thuis met je gaat. Ik vertel dan hoe het bij mij gaat en ook hoe zij jou het beste kunnen helpen.
Maar, ik vertel geen dingen die jij mij in vertrouwen hebt verteld. Dat doe ik alleen als jij dat graag wilt of als ik samen met jou overlegd heb waarom ik dingen wl graag wil vertellen, bijvoorbeeld omdat we jou dan beter kunnen helpen.

Je juf of meneer:

Soms kunnen er problemen in de klas zijn en kun je het niet alleen oplossen. Dan gaan we samen kijken of het fijn is als je juf of meneer ook kan helpen. We kunnen dan samen: jij, je ouders en ik, of wij samen naar jouw school. Als je het prettiger vindt dat ik alleen naar school ga dan doe ik dat. We overleggen dit van te voren zodat ik weet wat jij graag wilt.

Hoe vaak kom je bij mij?

De meeste kinderen komen 1 keer in de week bij mij, als het alweer beter gaat kom je bijvoorbeeld 1 keer in de 2 weken en als het weer echt goed met jou gaat dan ben je weer klaar bij mij!


Je bent van harte welkom!


Groetjes Joke


Voor kinderen


emoties
Joke